אודות התואר השני לבכירים בלימודי המזה"ת בן-זמננו

מטרת התכנית

מטרת התכנית הינה להקנות לתלמידים/ות ידע בתולדות המזה"ת בן זמננו. במסגרת זו ילמדו בוגרי/ות התכנית את תולדות העימות הישראלי-ערבי, ירחיבו את ידיעותיהם/ן אודות מדינות האזור ויעסקו בסוגיות כלל-אזוריות (תנועות רדיקליות, מערכים גאו-פוליטיים, מבנים שלטוניים וחברתיים, מתחים בין-דתיים, מעורבות המעצמות ועוד).

קהל היעד

התכנית מיועדת לכל מי שמתעניין/ת בלימודי המזרח התיכון בן-זמננו והינו/ה בעל/ת תואר ראשון (ב.א.) ממוסד אקדמי מוכר בציון 80 לפחות, ובכלל זה לבעלי/ות תפקידים בכירים בשירות הציבורי שתחום עיסוקם/ן הינו המזה"ת בן זמננו.

תואר שני (מ"א)

התכנית מקנה לבוגריה/בוגרותיה את התואר "מוסמך אוניברסיטה בהיסטוריה של המזה"ת – בתכנית ללימודי המזה"ת בן-זמננו"

תנאי הלימוד

הלימודים במסגרת התוכנית יתקיימו במשך 12 חודשים (10 ללא חופשות) שיחולקו לשלושה סימסטרים, כולל סמסטר קיץ, בהתאם לשנת הלימודים האקדמית.

הלימודים יתקיימו במרוכז בימי חמישי ושישי בקבוצה נפרדת ובכיתה נפרדת.
הלימודים יכללו 8 סמינריונים בני 4 ש"ס כל אחד ובסך הכל 32 שעות סימסטריאליות.

מטלות

• עבודות סמינריוניות
  • עבודות רפראט
  • בחינות בקורסי חובה
  • פרויקט מיוחד
  • בחינת גמר

הלימודים בתכנית נפרשים על פני שלושה סמסטרים רצופים (א, ב, וקיץ) ומתקיימים בימי ה' (14:00 – 20:30)  ובימי ו' (9:00 – 12:00). חופשות מתקיימות בהתאם ללוח שנת הלימודים האקדמית.

אוניברסיטת תל אביב
P.O. Box 39040, Tel Aviv 6997801