פורום רובין

ד"ר יהודית ברונשטיין: "אדון לחם ומים": על מזון וזהות במסדרים הצבאיים ובמזרח הלטיני, 1291-1099

23 בנובמבר 2021, 14:15 
https://tau-ac-il.zoom.us/j/85843264070 
ללא תשלום

 

 

הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין

בית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ

 

מפגשי פורום רובין תשפ"ב

יום שלישי, 23 בנובמבר, 2021

14:15 – 15:45

מפגש בזום: https://tau-ac-il.zoom.us/j/85843264070 *

 

*יש להיכנס למפגש עם שם מלא

מרצה:

ד"ר יהודית ברונשטיין

אוניברסיטת חיפה

 

"אדון לחם ומים": על מזון וזהות במסדרים הצבאיים ובמזרח הלטיני, 1291-1099

הרצאה זאת תדון בתפקיד שהיו למזון והרגלי אכילה ביצירת קהילת האחים במסדרים הטמפלרים וההוספיטלרים, בין המוסדות הדתיים החשובים והייחודיים שפעלו במזרח הלטיני ובעולם הנוצרי בימי הביניים. ההרצאה תתמקד במזרח הלטיני במאות 12-14. ההרצאה בוחנת את תפקידם של מזון ושל הרגלי אכילה ככלים לעיצוב וגיבוש הזהות הקהילתית והאישית  של חברי המסדרים, להבנת הערכים החברתיים והתרבותיים שלהם, וכן להתפתחות הממסדית של המסדרים הללו. ההרצאה תציג את השינויים וההתאמות שנדרשו המסדרים הצבאיים להכניס בתקנונים שלהם, על מנת שיוכלו לתמרן בין אידאלים של סגפנות והסתפקות במועט לבין ייעודם הצבאי והסיעודי. התאמות אלו משקפות את האופי הדואלי, הדתי-צבאי, של המסדרים ובאות לידי ביטוי באספקטים שונים בחיי היום יום של חבריהם, ובתוך זה בתזונה והרגלי האכילה שלהם. למזון, באמצעות צדקה וגמילות חסדים, נועד גם תפקיד חשוב בהגדרת הייעוד והזהות של קהילות דתיות בימי הביניים. זהו, כפי שנראה, אחד הייעודים המרכזיים של המסדר ההוספיטלרי, אך  גם המסדר הטמפלרי עסק בו. ההתמודדות עם הדרישות ההולכות וגדלות למזון דרשו פיתוח של לוגיסטיקה ושל אסטרטגיות כלכליות, המדגישות, כפי שההרצאה תבקש להראות, את החשיבות שיש לחקר המזון לבחינת אספקטים רוחניים, חברתיים וכלכליים בהיסטוריה של המסדרים הצבאיים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>