פורום רובין

לירוי שופן

המחלקה להיסטוריה ופילוסופיה, שנקר

החפצים שחיים עלינו: התלבושות, אופנה וסגנון

"פריז הפסידה המון במלחמת העולם השנייה. חיי אדם, כבוד ולא מעט מהכלכלה שלה. מבחינת תעשיית האופנה המשגשגת שפעלה בעיר האורות, היא הפסידה דבר נוסף – את הבכורה בכל הקשור להובלת עולם האופנה. בתי אופנה רבים נסגרו בעיר בזמן המלחמה, חוקי צנע קשוחים הגבילו את הייצור והצריכה, מעצבים ברחו ואלה שנשארו סיפקו לעיתים בגדים לנשות קצינים נאצים." פסקה זו פותחת את הכתבה "חשבתם שאנחנו בעיצומה של מהפכה לשינוי מודל היופי? אז חשבתם", שהתפרסמה ב-הארץ ב-12 ביולי 2020, מאת עיתונאי ותיאורטיקן האופנה לירוי שופן, שיתארח במפגש האחרון של פורום רובין לסמסטר א'.

המפגש יהיה בעל אופי של סדנת מחקר במתכונת דיאלוג שתעסוק במיפוי מושגי יסוד בתיאוריה של אופנה. במסגרת המפגש נחשוב מחדש על האביזרים שאנו עוטים על עצמנו באמצעות שאלות מפתח, כגון: מדוע אנחנו בעצם מתלבשים, מהי אופנה, כיצד היא קשורה לגוף ואיך מבינים אופנה? סוגיה מרכזית נוספת שאליה תתייחס הסדנה היא איך נולדה הפונקציה המכונה "מעצב האופנה" על רקע התפתחויות שהתרחשו בעיר האורות פריז, שחלקן מוזכרות בפסקת הפתיחה.